Notice: Undefined index: view in /home/vsemd1/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 271

Среда, 30 Январь 2013 03:34

Marian Lupu, la sfat cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău

Автор 
Оцените материал
(1 Голосовать)

Relaţiile Republicii Moldova cu Ucraina au înregistrat un trend ascendent. La această concluzie au ajuns preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu, şi ambasadorul Ucrainei în ţara noastră, Serghei Pirojkov. Subiectul a fost discutat astăzi, de cei doi oficiali, în cadrul unei întrevederi oficiale.

În acest context, Pirojkov a pledat pentru intensificarea relaţiilor bilaterale, pe dimensiunea Comisiilor parlamentare şi a Grupurilor de prietenie, dar şi la nivelul conducerii instituţiilor legislative ale ambelor ţări.

“Ucraina urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea transnistreană şi va depune toate eforturile pentru a contribui la reglementarea conflictului”, a relevat Pirojkov, salutând iniţiativa Chişinăului de a forma un grup de lucru pentru iniţierea unui dialog cu reprezentanţii Sovietului Suprem de la Tiraspol.

La rândul său, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a accentuat faptul că Republica Moldova apreciază parteneriatul cu ţara vecină drept unul strategic şi acordă o atenţie sporită relaţiilor cu Ucraina. Şeful Legislativului a menţionat şi importanţa reluării şi consolidării relaţiilor interparlamentare.

De asemenea, Serghei Pirojkov l-a informat pe Marian Lupu despre intenţia Ucrainei de a desfăşura, în septembrie curent, Zilele culturii ucrainene în Moldova. În schimb, în 2014, vor fi organizate Zilele culturii moldoveneşti în Ucraina. Preşedintele Parlamentului a salutat iniţiativa.

La finalul întrevederii, Marian Lupu l-a invitat, prin intermediul Ambasadorului Serghei Pirojkov, pe preşedintele Radei Supreme de la Kiev, Vladimir Rîbak, să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova.


Прочитано 11828 раз Последнее изменение Среда, 30 Январь 2013 11:02
Автор публикации: Олег Влос

Магистр Права.

Сайт: vloslex.blogspot.com

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить