Среда, 18 Июль 2012 11:51

Guvernul Filat, care e coloana a cincea a Rusiei, tolereaza infractorii prorusi agresivi, iar presa angajata minte cu nerusinare!

Автор 
Оцените материал
(4 голосов)
Platforma unionista “Consiliul Unirii” a organizat un Mars unionist la Cahul in anul cind se implinesc 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Acest Mars a fost sprijinit de Platforma Civica “Actiunea-2012”. (Culorile sunt pt Publika TV, care dezinformeaza fara obraz.)

Partidul National Liberal si Forul Democrat al Romanilor au depus cerere la autoritatile orasului Cahul si au primit autorizatie, fapt pe care l-au facut cunoscut opiniei publice. De asemenea, Actiunea-2012 a anuntat ca va da foc simbolurilor comuniste. Repet pentru manipulatori: Actiunea-2012 a anuntat acest lucru, insa nu l-a facut la Cahul. Iar presa care manipuleaza, era interesata doar de asta, uitind ca simbolurile sunt deja ilegale si Decizia CEDO intr-o cauza considera arderea lor ca expresie a pluralismului de opinie.

Inca de vineri s-a produs incidentul ca autocarul angajat pentru ziua de duminica de Consiliul Unirii, ce urma sa ii transporte pe doritorii de a participa la Marsul unionist din capitala de sud a Republicii Moldova, a refuzat sa mai mearga si organizatorii au gasit, in graba, un alt autocar, care nu a fost prea pregatit si s-a defectat pe drum, plus soferii speriindu-se de aruncatul cu oua si pietre de catre gruparile criminale antiromanesti, puse mereu la cale – credem noi – de fortele oficiale ruse de la Chisinau, de comunisti si de membri ai Aliantei pentru Integrarea Europeana, prin diferite mijloace.

In vama Cahul tinerii din Actiunea-2012 au fost procesati extrem de greu, adica impiedicati sa treaca frontiera, personal am sunat de doua ori la Antecamera ministrului, dar persoane dresate au spus ca papagalul ca “toti trebuie sa respecte legea”, politia de frontiera fiind politie politica in R.Moldova, desi inca nu a apucat bine sa se nasca. Aceiasi “graniceri”, supusi SIS-ului, ce apartine Moscovei.

Inainte de a intra in Cahul, autobuzul Consiliului Unirii a fost oprit de politie pentru control. Politia trebuia, de fapt, sa ii opreasca pe criminalii "patrioti ai Moldovei" si sa ii impiedice sa mearga la manifestari neautorizate si mai mari decit 50 d epersoane, ceea ce a fost la Cahul, fapt confirmat de politie.  

Membrii Consiliului Unirii si ai Actiunii-2012 au manifestat la Cahul pasnic, asa ca intotdeauna, cu muzica in fata, cu artisti cintind la cobza. S-a facut incercarea ca manifestantii pasnici sa fie agresati, insa unionistii nu au raspuns la nicio provocare.  Scula prorusa, insa, a aruncat vorbe urite, a aratat gesturi obscene, a aruncat cu oua si pietre, sub ochii politiei. Scula prorusa, tolerata de guvernanti, au impiedicat mitingul unionistilor, bruind cu aparate care nu au fost confiscate de politie.

La fel s-a intimplat pe 25 martie, cind participantii pasnici la Marsul unionist au fost impiedicati, prin toleranta ilegala (sau prin dispozitii date) a politiei, sa isi desfasoare actiunea. De atunci si mereu factorii Puterii, care stau in spatele sculei Garbuz, de mina cu fortele oculte proruse din Guvernul Filat fals proeuropean, ii ataca pe unionisti, pentru ca televiziunile hotilor politici de la Putere sa toarne minciuni de dimineata si pina seara la posturile controlate despre "altercatii", "sticiki", "incaierari", "luari la harta" si alte neadevaruri.

Cei care au participant la Marsul unionist de la Cahul, ca si anterior, la alte marsuri, sunt "manifestanti", si nu "protestatari", cum scriu portalurile de stiri care nu se respecta si manipuleaza.

Nici o incaierare dintre manifestantii unionisti si gruparile de infractori ai zisilor “Patrioti ai Moldovei” NU A AVUT LOC!!!

Infractorii s-au incaierat cu politia, iar membrii Consiliului Unirii si Actiunea-2012 de fiece data s-au oprit in loc atunci cind vedeau drumul blocat si asteptau sa fie deblocat. Personal, am cerut politiei sa ne asigure securitatea, dupa ce coordonatorii de la Cahul au mai depus o cerere la autoritati, solicind acelasi lucru. Nu a stiut politia de scopurile celor care se lauda, fara nici o jena, ca incalca legea si nu permit accesul in PMAN (25 martie) pentru unionisti?

Inainte de actiune, presedintele raionului l-a sunat pe coordonatorul de la Forul Democrat al Romanilor si l-a intrebat daca manifestantii nu au de gind sa demoleze monumente. Acesta a ramas trasnit si a spus "nu". Ma intreb daca presedintele comunist al raionului l-a sunat pe Garbuz sa il intrebe de ce vrea sa faca faradelegi la Cahul prin contramanifestatie si de ce aceasta nu a fost oprita?  

Politia a indeplinit sarcina de a-i apara pe manifestanti, cu exceptia celor in care criminalii au aruncat cu oua si cu pietre, pe unii lovindu-i in cap. Sub ochii mei, cind discutam cu reprezentantul MAI din Chisinau, in acesta a fost aruncat un ou. Doua au fost aruncate in mine, dar nu m-au murdarit, spargindu-se jos sau in Tricolorul de 30 de metri intins.

Publika TV, ProTV si alte televiziuni si portaluri manipuleaza fara rusine cind spun ca unionistii si antiunionistii s-au incaierat, neputind sa arate nici un cadru, pentru ca nu a fost, aratind doar cum politia incearca sa anihileze criminalii.

Politia, insa, nu a reusit sa ii izoleze, in situatia cind ei nu aveau autorizatie si le-au permis sa se posteze linga participantii la Marsul unionist, permitindu-le pe tot parcursul itinerariului sa incerce sa ii provoace pe unionistii, care nu au raspuns provocarilor si, repet, se opreau in loc atunci cind drumul era blocat, pentru ca politia sa il degajeze si sa isi poata continua calea prin coridorul creat. La incheierea manifestatiei, iarasi, criminalii au incercat sa atace, insa politia a facut un dreptunghi, scotind unionistii la drum de linga Monumentul lui Ioan Voda.

Politia statului nu poate asigura ordinea. Statul nu are politie suficienta, dar problema e ca, dimpotriva, da dispozitii politiei sa creeze conditii si sa incurajeze altercatiile, ca sa impiedice manifestarile pasnice, democratice, ale unionistilor care, in opinia lui Filat si Efrim, trebuie "denigrati", compromisi, transformati artificial in forte marginale, extremiste etc.

In decursul ultimelor zile am primit mesaje jignitoare, inclusiv avertismentul ca Filat a dispus provocari, ca sa interzica PNL. Noi asta simtim de multa vreme, dar nu-i va reusi, pentru ca vom cere ori amendarea Legii cu privire la intruniri, ca sa nu permita criminalilor sa atace, in sensul ca doua manifestari nu pot avea loc la o distanta mai mica de jumatate de kilometru, ori vom cere demisia Guvernului AIE, ca si coloana a cincea a Rusiei, care foloseste scula Garbuz (suna ceva cunoscut, nu? Ca si Filat e un pepene verde pe de asupra si rosu pe dinauntru) "harbuz" impotriva unionismului-romanismului. 

IN REPUBLICA MOLDOVA FORTELE DE ORDINE NU POT ASIGURA CONDITII PENTRU EXERCITAREA LIBERA A DREPTURILOR SI A LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI, IN SPECIAL A DREPTULUI LA INTRUNIRI, LA LIBERA EXPRIMARE, LA PLURALISMUL DE OPINII SI LA PLURALISMUL POLITIC.

Toata presa controlata de patronii/hotii politici trimbiteaza de dimineata pina seara despre incaierari inexistente doar pentru ca – asa ca si pe 25 martie, unde si politia municipala (a lui Chirtoaca) a actionat la comanda -  la televiziunile antiromanesti trebuie sa se spuna ca nu este nicio diferenta intre Consiliul Unirii si criminalii lui Garbuz, care “se lauda” ca isi apara cu pumnii patria (sovietica).

NU EXISTA NICI O POZA DE INCAIERARE SAU “LUARE LA HARTA” INTRE MANIFESTANTII UNIONISTI PASNICI SI INFRACTORII PRORUSI, CARE FAC CE VOR PE TERITORIUL STATULUI NOSTRU - UN STAT IESIT IN AFARA CONTROLULUI PUTERII.

Marsul de la Cahul a aratat - daca mai era nevoie - ca o hirtie de turnesol, ca in Republica Moldova nu se respecta legea. De asemenea, a aratat - daca mai era nevoie - ca unionistii sunt pasnici si defileaza linistit, legal, democratic, in timp ce scula AIE si a Moscovei, reprezentata de Garbuz, constituie elemente antinationale, ilegale, infractoare, antidemocratice, puse special sa mearga pe urmele unionistilor, pentru a le denigra imaginea acestora si a-i arata lumii ca elemente "antistatale", "anticonstitutionale" etc., exact asa cum sunt, de fapt, tilharii prorusi de la guvernare.

PNL, ca unul dintre organizatorii Marsului pasnic unionist, va depune un demers la MAI sa ii ceara sa respecte legea in cadrul intrunirilor publice si a sesizat deja unele organisme internationale in legatura cu incalcarea, de catre fortele de ordine, la comanda patronilor politici, a drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului.

RUSINE – SPUNEM – FALSILOR DEMOCRATI! TOATA GUVERNAREA AIE ESTE ANTIROMANEASCA SI ANTIEUROPEANA, vorbind de Europa exact ca si comunistii – doar ca sa poata toca, in locul satrapilor, fondurile europene, pe care le impart prin cabinete in interes propriu si de partid.

Cerem misiunilor diplomatice de la Chisinau si Ambasadelor strine sa inregistreze plingerea participantilor la actiunea desfasurata la Cahul in legatura cu nerespectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului de catre regimul prorus Filat.

Vitalia Pavlicenco 

Iata o stire si doua linkuri de pe www.union.md scrise de participanti la Mars.

De ce politia nu a intervenit impotriva contramanifestatiei de la Cahul? Presiuni din partea primarului comunist?                

http://romanbasarab.union.md/iata-persoana-care-se-batea-cu-politistii-la-cahul-sa-vedem-daca-va-fi-sanctionata
http://romanbasarab.union.md/de-ce-politia-nu-a-intervenit-impotriva-contramanifestatiei-de-la-cahul-presiuni-din-partea-primarului-comunist

Dupa cum bine stiti astazi la Cahul cateva sute de persoane au manifestat impotriva comunistilor si au cerut Unirea R.Moldova cu Romania. Nu am sa insist pe ce au scris ziarele, ci doar vreau sa ma rezum la modul in care au actionat autoritatile.

Intr-un stat de drept, asa cum este si Romania, este inadmisibil ca la o manifestatie si o contramanifestatie sa se permita in acelasi loc. Intr-un stat de drept un manifestant nu are voie sa puna mana pe cordonul de politie cu atat mai mult sa il imbranceasca si sa il ia la pumni pe jandarm. Nu am vazut nici un baston, nu am vazut nici o dubita, nu am vazut nici un gard de protectie, nu am vazut nici un scut de protectie, nu am vazut persoane in stare de ebrietate violente ridicate si duse la sectie... practic, in afara de bunavointa politistilor scosi in strada cu mainile goale cei de sus nu au facut decat sa submineze buna functionare al acestui eveniment. Repet inca odata, cei scosi in strada si-au facut datoria, insa comenzile venite de la conducatorii lor ne fac sa inclinam spre ganduri ascunse si interventii din partea Primarului comunist din oras.

Exact acest lucru l-au facut reprezentantii 'Aurolacilor Moldovei ' si ai 'Ligii tineretului rus" : s-au luat la bataie nu cu manifestantii pasnici, ci cu politistii.

De asemenea, mi se pare inadmisibil  ca pe tot drumul sa fie permisa atitudinea violenta a unor provocatori, ei nefiind in numar mai mare de trei patru si cu usurinta acestia se pot vedea pe camere (erau 50 dar doar 3-4 erau salbatici) . Practic, de aceasta data cu buna stiinta, politia nu a dorit sa intervina, deoarece, daca acele patru persoane erau duse spre legitimare, asa cum si corect ar fi fost, ei neavand autorizatie, lucrurile nu ar fi luat o astfel de intorsatura.

Noi am manifestat pasnic, ca de fiecare data, si nu am raspuns la provocari. Cum sa raspunzi unor analfabeti care vorbeau in rusa si nu isi cunosteau propria limba, cum sa raspunzi unora care racneau ca salbatii, faceau tot felul de grimase  si aruncau de la distanta cu ... scuipat, oua, pietre si bucati de lemn... La asa ceva orice persoana civilizata refuza sa reactioneze. Totusi politia ar fi trebuit sa o faca avand in vedere ca la eveniment au existat invitati si din Romania iar acest lucru este stiut.

Peste 30 de romani care au trecut vama vor depune la ministerul de externe din Romania o petitie prin care vor solicita analizarea modului in care Ministerul de Interne din R.Moldova a ales sa le asigure securitatea pe parcursul desfasurarii Marsului de la Cahul. Este inadmisibil ca in secolul XXI sa nu poti sa te manifesti pasnic intr-o tara a Europei, cu atat mai mult ca nu ceream decat cresterea nivelului de trai si a bunastarii prin Unirea cu Romania.

De aceasta data nu vom permite ca lucrurile sa ramana asa. De aceasta data vom actiona pe caile legale, ca cei care nu si-au facut treaba sa plateasca.

 


Прочитано 6343 раз Последнее изменение Понедельник, 23 Июль 2012 10:01
Автор публикации: Vitalia Pavlicenco

Presedintele PNL

Комментарии 

0 # Шаповалов Борис Андреевич 23.07.2012 21:49
Вы посмотрите на их фотографии...он и и не скрывают свои румынские флаги. А если завтра выйдут русские со своим триколором, а завтра украинцы и гагаузы с болгарами...Или приднестровцы приедут в Яловены со своим флагом и требованиями... Кажется власть проводит политику двойных стандартов и ведёт к ситуации гражданского противостояния 1992 года. Неужели не понятно, что такая политика может привести к разрушению молдавского государства и к кровавому региональному братоубийственн ому конфликту, который может захватить несколько соседних государств ???
Молдавская полиция содержащаяся на деньги молдавских налогоплательщи ков должна защищать граждан Молдовы, а не самозванных пришельцев, которые открыто говорят о своей цели разрушения молдавской государственнос ти
Цитата
0 # Шаповалов Борис Андреевич 23.07.2012 21:35
Да...Павличенко пишет о каких-то разрешениях для манифестаций которые якобы нарушили патриотические силы...Бред полнейший. 1 Для защиты конституционног о строя, суверенитета и независимости не требуется разрешений---эт о конституционный ДОЛГ каждого гражданина...Жи тели Кагула спонтанно становились в ряды защитников своего города от румынских неофашистов, которые маршировали с агрессивными речёвками и с флагами Румынии и профашистских организаций по улицам их родного города.
2. Павличенко не поверит...но факт остаётся фактом....актив истов Лиги русской молодёжи и партии " Патриоты Молдовы" было не более 20 человек...все остальные люди -это жители Кагула , более тысячи человек, которые собрались постепенно во время шествия румынских националистов по городу.
3.Люди хотят мира в своём доме...Они не хотят чтобы кто-то навязывал им свои сумасбродные взгляды.....лом ился в их дом с какими-то шизофреническим и идеями....Поэто му и такая жёсткая реакция кагульчан.
Цитата
+1 # Шаповалов Борис Андреевич 23.07.2012 20:53
Вот это да...ну и заявления...сов ести нет у предателей молдавского государства. Госпожа Павличенко имеются фото и видеозаписи того как Вы в Кагуле поджигали собственноручно и топтали исторический флаг великого господаря Штефана чел Маре....О чём ещё может быть речь?? Не нравится в Молдове..не хотите быть молдованкой---с частливого пути---Румыния за Прутом. Нечего калечить души молодёжи. Вы с трудом собрали человек 70 для своей профашистской выходки в Кагуле....за 30 минут вашей попытки шествия под охраной полиции вам пришлось бежать из города от разъярённых горожан. Скажите спасибо лидеру "Патриотов Молдовы" Гарбузу и лидерам славянских общественных объединений Тулянцеву и Михайлову, которые по просьбе коммисара полиции города сдержали разъярённых вашими неофашистскими выходками жителей Кагула от расправы над вами. Вы пришли в чужой дом с непршенным визитом и вы получили то что заслужили.
Цитата
0 # Алина 23.07.2012 14:46
Цитата

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить