Ошибка
  • JFolder: :files: Путь ведёт не к каталогу. Путь: /home/vsemd1/public_html/media/k2/galleries/13215
Внимание
  • Проблема рендеринга изображения галереи. Пожалуйста, убедитесь, что папка, которую вы используете для хранения изображений Simple Image Gallery PRO существует и содержит файлы изображений. Плагину не удалось найти папку: media/k2/galleries/13215

Пятница, 06 Июль 2012 13:26

Profesorii vor munci opt ore pe zi

Автор 
Оцените материал
(1 Голосовать)

Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a declarat că profesorii din toate instituţiile de învăţămînt din ţară vor avea zi de muncă de opt ore, la fel ca funcţionarii publici şi alţi angajaţi bugetari din Republica Moldova.

 

“Va fi o altă formulă de angajare a profesorilor. În sfîrşit, vom scăpa de aceste norme de ore, care au indus atîta vrajbă în breaslă şi care au făcut ca pentru una sau două ore oameni să devină duşmani”,- a menţionat Şleahtiţchi.

Adoptarea Codului Educației va elabora o nouă viziune asupra încadrării în cîmpul muncii, prin care pedagogul va avea posibilitatea să se manifeste în alt mod la şcoală.

Așadar, acest proiect vine să înlocuiască Legea învăţămîntului din 1995. Conform Codului, în Moldova va apărea o Agenţie naţională pentru asigurarea calităţii în învăţămînt, care va elabora standardele ştiinţei de calitate. În 2010, Codul Educaţiei a fost propus spre dezbateri, iar ministrul Educaţiei de atunci, Leonid Bujor ,susţinea că cea mai importantă schimbare este faptul că acesta include micşorarea atît a numărului de ore, cît şi a conţinutului obiectelor de studiu. Codul urmează a fi supus dezbaterilor în cadrul Guvernului, iar ulterior - în Parlament.


Прочитано 8296 раз
Автор публикации: Prutinfo Știri

PRUTINFO.COM este portalul de ştiri condus de o pleeadă de jurnalişti calificaţi, ce abordează cele mai interesante teme atît din Republica Moldova cît şi din România.

Сайт: prutinfo.com

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить